Αθωνιάς - Κωνσταντινούπολη 1906

    Rating

    Η Αθωνιάς του Πέτρου Φιλανθίδη, απαρτίζεται από δύο τόμους και παρουσιάζεται εδώ σε ψηφιακή μορφή με αναλυτικούς σελιδοδείκτες, όπως και στα υπόλοιπα βιβλία για χρήση εντός του ναού κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών, ώστε να βρίσκουμε το τροπάριο μέσα σε μόλις ελάχιστα δευτερόλεπτα.
    Πρόκειται για βιβλίο, οι συνθέσεις του οποίου ψάλλονται συχνά πυκνά στο άγιο ορος και είναι κάπως αργότερες από αυτές της Μουσικής Κυψέλης, αλλά συντομότερες από γνωστές κλασσικές αργές μελοποιήσεις δοξαστικών και ιδιομελων. Ιδανικό βιβλίο για πανηγύρεις, αγρυπνίες και μεγάλες εορτές.
    857 σελίδες και μέγεθος 20ΜΒ
    Η διεύθυνση για αποθήκευση είναι αυτή: http://www.mediafire.com/download/699h6c5qjvw9hxy/Athonias_Volume_A_and_B.pdf
    Ακολουθούν τρεις φωτογραφίες οι οποίες παρουσιάζουν ένα δείγμα με τους σελιδοδείκτες (bookmarks) και με τη χρήση της εφαρμογής ebookdroid* για φορητές συσκευές (κινητά και ταμπλέτες) με λειτουργικό Android.



    *ebookdroid: Η προηγούμενη έκδοση, αυτή δηλαδή που υπάρχει εδώ, δείχνει τους σελιδοδείκτες σε ολόκληρη την οθόνη, κανονικά χωρίς να κόβεται τίποτα. Αντιθέτως η νεώτερη, εμφανίζει τους σελιδοδείκτες μόνο στην άκρη της οθόνης με αποτέλεσμα, όταν υπάρχουν πολλές υποκατηγορίες να υπάρχει πρόβλημα και να μην δείχνουν σωστά. Η νεώτερη έκδοση βρίσκεται εδώ: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.ebookdroid

    Leave a Reply